Videobellen

Wilt u wel een huisarts spreken maar niet naar de praktijk komen? Wij werken in de praktijk ook met een videoconsult! Dit loopt via WeSeeDo.

Als u liever niet naar de praktijk komt voor een consult kunt u de assistente vragen een videoconsult in te plannen. Dit kan bij een van de huisartsen.

Dit werkt via een tweezijdige beeldbeldverbinding waarin de zorgverlener en u elkaar op afstand zien en spreken. Net zoals bij een fysieke afspraak met de zorgverlener, maar dan veilig op afstand en toch ook dichtbij.

Wat heeft u nodig?

Videobellen werkt op iedere moderne browser en op iedere device. Het enige dat u nodig heeft, is een goede internetverbinding, microfoon en camera. U hoeft er niets voor te installeren of te downloaden. Via de uitnodigingsmail van de praktijk neemt u plaats in de digitale wachtkamer en de huisarts of praktijkondersteuner start het videoconsult.

Uw privacy is gewaarborgd. Er wordt geen data opgeslagen en. Daarnaast is het AVG-proof en voldoet aan de ISO 27001 en NEN 7510.

Hoe werkt een videobelgesprek met je zorgverlener?

 1. U ontvangt van de praktijk de uitnodigingsmail via WeSeeDo.
  (Mocht u deze niet hebben ontvangen, check dan ook even de spambox).
 2. Op de afgesproken datum en tijdstip klikt u op de link in de uitnodigingsmail, waarna u in de digitale wachtkamer komt. Uw huisarts of praktijkondersteuner start dan het gesprek.

Waar moet u aan denken voordat u het videogesprek in gaat?

 • Gebruikt u een PC/laptop? Zorg dat de PC/laptop aangesloten is op het stopcontact.
 • Controleer of er een goede internetverbinding is. Via Wifi of 4G.
 • Controleer of de camera en microfoon is aangesloten en of in de browser toestemming is gegeven om deze te mogen gebruiken. Dit kan je heel gemakkelijk via: login.weseedo.nl/hardwaretest
 • Gebruik indien mogelijk in-ears of een headset, zodat u goed verstaanbaar bent.

Nog een paar praktische tips

 • Ga op een rustige plek zitten en zorg voor voldoende licht.
 • Ga niet te dichtbij of te veraf zitten van de camera en zet de camera op ooghoogte.
 • Wellicht handig ook om pen en papier bij de hand te hebben.
 • Als onverhoopt de verbinding verbroken wordt, sluit dan de browser en klik opnieuw op de url in dezelfde uitnodigingsmail.